Μύδια σπέσιαλ και ψητές σαρδέλες, προσφέρονται σε μία από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές γιορτές, με χορό και τραγούδι !!!


Γιορτή Μυδιού, την Παρασκευή στις 7 Ιουλίου στις 21:00 στην Ολυμπιάδα με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Κυριακής.

 Λαϊκό γλέντι θα στηθεί με μουσικές αναφορές στις χαμένες πατρίδες. Το πανηγύρι διοργανώνεται από την τοπική κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχαία Στάγειρα».
Προσφέρονται μύδια ολόφρεσκα και ψητές σαρδέλες, σε συμβολική τιμή.
Μία ώρα δρόμος χωρίζει την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, από την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα και τον Πολύγυρο, τις κοντινότερες δηλαδή πόλεις.

Η Ολυμπιάδα αγαπημένος προορισμός για όλους, γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της, τα αρχαία Στάγειρα-την πατρίδα του Αριστοτέλη δηλαδή- και τα πεντανόστιμα μύδια της που την έχουν κάνει ξακουστή σε όλο τον κόσμο !!!

Πριν όμως έρθετε στην Ολυμπιάδα, αξίζει να δείτε το γιατί, σ' ένα καταπληκτικό ομολογουμένως βίντεο, που παρουσιάζει τις εξαιρετικά όμορφες τοποθεσίες, τις...τροπικές παραλίες και τα γραφικά λιμανάκια, τόσο εντός του οικισμού, όσο και έξω απ' αυτόν.

Ένας τόπος που διαθέτει εξίσου τεράστια ιστορία με τα Αρχαία Στάγειρα την γενέτειρα του Μέγιστου Αριστοτέλη να δεσπόζει.




Μια περιοχή που οι κάτοικοι της την έχουν μετατρέψει εκτός όλων των άλλων και σε γαστρονομικό προορισμό, με τις υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες, πλάι στο κύμα. 

Άλλωστε τα μύδια της Ολυμπιάδας είναι ξακουστά για τη γεύση και την διατροφική αξία τους,  όπως και όλες οι λιχουδιές που αναδύονται από την θάλασσα της.

Οι καταρράκτες 
Η συμφωνία της φύσης περιλαμβάνει δύο απίθανους καταρράκτες και ολοκληρώνεται με τους ίταμους, τα σκλήθρα, τις φλαμουριές, τις οξιές, τις άγριες φουντουκιές που φυτρώνουν ολόγυρα, ενώ τα βράχια με τα έντονα χρώματα σχηματίζουν ένα είδος πύλης στα ψηλά. Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου.

Αφήνοντας το όχημά σας στον χώρο στάθμευσης και μπαίνοντας στη ρεματιά μπορείτε να δείτε τους δύο καταρράκτες.
Το σημείο από παλιά ονομαζόταν «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας.
O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Η περιπατητική διαδρομή ανακάλυψης είναι σύντομη (5-10 λεπτά) και τόσο τα ξύλινα γεφυράκια, όσο και η σωστή σηματοδότηση συμβάλλουν θετικά στην απόλαυση του μοναδικού τοπίου. Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία είναι σίγουρα ότι θα ενθουσιαστούν.







ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ
Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται στο πυκνό δάσος που ανήκει στη Βαρβάρα, αλλά βρίσκονται πιό κοντά στην Ολυμπιάδα. Ακολουθώντας τον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, θα περάσετε τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες (το σημείο αυτό λέγεται και Κρασονέρι) και θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στ’ αριστερά σας. Οδηγήστε στο βατό χωματόδρομο και στα 2,3 χιλιόμετρα πρέπει να έχετε το νου σας καθώς θα χρειαστεί να στρίψετε όλο αριστερά ακολουθώντας τη «φουρκέτα». Μετά από 900 μ. θα βρεθείτε στο σημείο στάθμευσης. Αν πάτε ελαφρώς αριστερά, από εκεί θα βρεθείτε μετά απο 4 χλμ. πάνω σε περιοχή λατομείων, ενώ εαν συνεχίσετε την πορεία σας ανατολικά θα φτάσετε στα Καλύβια Βαρβάρας.


Αρκετά με τις λέξεις. Η εικόνα έχει το λόγο.