Χαλκιδική : Μαγική απόδραση για το τριήμερο

Τριήμερο έρχεται, με την Δευτέρα να είναι αργία λόγω της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και έχουμε να προτείνουμε μία κοντινή απόδραση. 


Για όσους μπορούν και έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία βόλτα αυτές τις μέρες, μιας και η ΕΜΥ προβλέπει καλό καιρό, μία εκδρομή στη μαγευτική Χαλκιδική θα ήταν ότι καλύτερο.

Σε απόσταση μιας ώρας από την Θεσσαλονίκη, με την ασφάλεια και  την άνεση της Εγνατίας Οδού, στην έξοδο προς Ρεντίνα και με κατεύθυνση προς Άγιο Όρος, μας περιμένει η πανέμορφη Ολυμπιάδα. 
Ενα καλά κρυμμένο διαμαντάκι της Χαλκιδικής, μακριά από την πολυκοσμία και τα μποτιλιαρίσματα που συνήθως έχουμε αυτές τις μέρες.

Τεράστια ακτογραμμή, ειδυλλιακά και πανέμορφα μικρά κολπάκια, με το βουνό να φτάνει μέχρι την αμμουδιά.

Τα αρχαία Στάγειρα πατρίδα του μεγάλου φιλόσοφου Αριστοτέλη, γειτονεύουν με το χωριό. 

Η εύκολη πρόσβαση στο μαγευτικό και επιβλητικό χώρο της χερσονήσου όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Πολιτείας, κάνουν απαραίτητη μία βόλτα που σίγουρα μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.






Παίρνοντας τον ανήφορο για το χωριό της Βαρβάρας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από την Ολυμπιάδα, μπορούμε να επισκεφτούμε τους καταρράκτες της περιοχής ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς, με τα νερά να σχηματίζουν 2 ωραιότατες λίμνες στις οποίες αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορεί κάποιος να κολυμπήσει.




Η παρθένα φύση στο σημείο, χωρίς να υπερβάλλουμε δίνει την εικόνα ζούγκλας. με τον επισκέπτη να έχει την αίσθηση πως βρίσκεται σε κάποιο σημείο πολύ μακριά από τον πολιτισμό.

Το γραφικό χωριό της Βαρβάρας φημίζεται για το πυκνό δάσος, ευκαιρία για μία πανέμορφη βόλτα, ευκαιρια για αναζωογόνηση των πνευμόνων  και ελαφριά σωματική άσκηση, η οποία θα μας ανοίξει την όρεξη για να επισκεφτούμε τις φημισμένες ταβέρνες της Βαρβάρας.

Αν πάλι θέλουμε τραπέζι πλάι στο κύμα με τη θάλασσα κυριολεκτικά στα πόδια μας, η Ολυμπιάδα αποτελεί σαφώς την καλύτερη πρόταση για αυτό.

Φροντίσαμε και μάθαμε πως για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ανοικτή και έτοιμη να μας εξυπηρετήσει θα βρίσκεται η οικογενειακή ταβέρνα Olympic, στον παραλιακό πεζόδρομο της Ολυμπιάδας, πρόταση σίγουρη και δοκιμασμένη, καθώς η επιχείρηση λειτουργεί 37 χρόνια συνεχώς, με τους επισκέπτες να συρρέουν σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

(https://www.facebook.com/olympic.hotel.olympiada/)
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 23760 51331


Ολυμπιάδα λοιπόν.... και αφήστε τους άλλους μποτιλιαρισμένους και αγανακτισμένους.