Χαλκιδική : Ο γαστρονομικός προορισμός-έκπληξη

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για την γειτονική Χαλκιδική.
Πολλοί έχουν αγοράσει σπίτια στον γειτονικό νομό, ώστε να περνούν εκεί τις διακοπές τους και οι υπόλοιποι, τον χειμώνα αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι, επισκέπτονται την πανέμορφη αυτή η περιοχή, για να χαρούν οι στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης στο μαγευτικό τοπίο της Χαλκιδικής.

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου όμως και τα συνεχή μποτιλιαρίσματα που δημιουργούνται κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής, έχουν οδηγήσει πολλούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας, να αναζητήσουν άλλες, εναλλακτικές διαδρομές στον πανέμορφο αυτό νομό.

Μία ώρα από την Θεσσαλονίκη με ασφάλεια από την Εγνατία οδό και χωρίς τα ενοχλητικά πολύωρα μποτιλιαρίσματα, δημοφιλής προορισμός έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το μικρό, μαγευτικό χωριό της Ολυμπιάδας.

Προσφέρει ατελείωτες πεντακάθαρες παραλίες για όλα τα γούστα, γειτνιάζει με τα επιβλητικά αρχαία Στάγειρα, πατρίδα του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη και διαθέτει ορισμένα από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης σε όλη την Χαλκιδική.

Ωθούμενα από την μεγάλη φήμη που απέκτησαν τα μύδια της περιοχής, έχουν στηθεί ωραιότατα εστιατόρια και ταβέρνες, πού πλάι στο κύμα προσφέρουν εδέσματα που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία μεγάλη παράδοση το εστιατόριο του ξενοδοχείου Ολυμπίκ, πού ακριβώς πλάι στο κύμα στην παραλία της Ολυμπιάδας, προσφέρει μοναδικές νοστιμιές, σε ένα περιβάλλον παραδοσιακής Ελληνικής ταβέρνας.

Τα πιάτα που παρασκευάζονται στην ανοιχτή στα μάτια των πελατών κουζίνα, έχουν φτιάξει ένα πολύ δυνατό όνομα, με αποτέλεσμα το πανέμορφο αυτό εστιατόριο να αποτελεί από μόνο του προορισμό, για πολλούς επισκέπτες που έχουν ακούσει την φήμη του και έρχονται εδώ να την επιβεβαιώσουν.

Τα μύδια της Ολυμπιάδας μαγειρεμένα με δεκάδες διαφορετικές παρασκευές, ψάρια κάθε είδους και για κάθε βαλάντιο, ψαρεμένα στις θάλασσες της περιοχής καθημερινά, ψαρομεζέδες σε απίστευτη ποικιλία είναι τα δημοφιλέστερα πιάτα.

Και επειδή έχουμε μιλήσει για Ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα δεν λείπουν τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας, ιδιαίτερα δημοφιλή στους αλλοδαπούς επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής.

Το "Ολυμπίκ" δίνει την γενικότερα την εικόνα της Ελληνικής παραδοσιακής ταβέρνας που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων, προσαρμοσμένη όμως στην σημερινή πραγματικότητα και τις απαιτήσεις του ενημερωμένου καταναλωτή.

Τρεις γενιές ιδιοκτητών εργάζονται στο εστιατόριο, μεταφέροντας ο ένας στον άλλον την εμπειρία χρόνων  στην εστίαση, εμπλουτισμένη με την σημερινή, φρέσκια άποψη της σύγχρονης μαγειρικής, προσιτή πάντα σε όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής θέσης.

Το προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα, καθώς μετά από την επίσκεψή μας, επιβεβαιώσαμε και με το παραπάνω όλα όσα είχαμε ακούσει για την ταβέρνα "Ολυμπίκ".

Ο Βασίλης και η Μαρία, σημερινοί ιδιοκτήτες της επιχείρησης, πάντοτε ευγενέστατοι και χαμογελαστοί, είναι παρόντες στο εστιατόριο, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.