Ολυμπιάδα : Εγκαίνια για το κτίριο της Κοινότητας και του Ιατρείου

Εγκαταλελειμμένα κτίρια χθες, σύγχρονες υποδομές σήμερα, για την Ολυμπιάδα

Δύο δημοτικά κτίρια που είχαν εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου, επανεντάχθηκαν στην καθημερινότητα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, ως σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης κατοίκων και επισκεπτών.

Το κτίριο της Κοινότητας και το αγροτικό ιατρείο ανακαινίστηκαν πλήρως κατόπιν χορηγίας της  "Ελληνικός Χρυσός", στα πλαίσια του εταιρικής υπευθυνότητας και η εικόνα τους κατά τον Αγιασμό των εγκαινίων που σηματοδοτεί την επαναλειτουργία τους, δεν θυμίζει σε τίποτα την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν τα δύο κτίρια μέχρι πριν λίγο καιρό.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων, τόνισε: «Το κτίριο της κοινότητας επί πάρα πολλά χρόνια ήταν σε θλιβερή κατάσταση, με προβλήματα αισθητικά, λειτουργικά, ακόμα και υγιειονομικά για όποιους το χρησιμοποιούσαν. Το ιατρείο ήταν εδώ και πολλά χρόνια ένα ημιτελές γιαπί. Σήμερα αποτελεί έναν σύγχρονο υγειονομικό χώρο που μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και τη διαμονή του γιατρού. 
Η ανακαίνιση των δύο κτιρίων ήταν προεκλογική μας δέσμευση. Είχα δεσμευτεί, πρώτα στον εαυτό μου και φυσικά έναντι των κατοίκων της Ολυμπιάδας ότι ως Δήμαρχος δεν θα να ξαναμπώ στο κτίριο της Κοινότητας αν δεν αποκατασταθεί πλήρως, καθώς η άθλια εικόνα του αποτελούσε προσβολή για τους αιρετούς, για τους πολίτες και για την ιστορία της Ολυμπιάδας. Όπως επίσης έχω δηλώσει, είμαι αποφασισμένος να εξασφαλίσω πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή δημόσια και ιδιωτική, για την απόδοση έργου και υπηρεσιών που αξίζουν στους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη. Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της υλοποίησης άλλης μιας δέσμευσης.»

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός και η επίπλωση των εν λόγω κτιρίων με την ταυτόχρονη μέριμνα για τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφέρθηκε επίσης στα σχέδιά του υπάρχουν και τα επόμενα βήματα του εκσυγχρονισμού της Ολυμπιάδας, καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής Πλατείας του χωριού, ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού καθώς και δρόμων σε διάφορα σημεία  της  ευρύτερης περιοχής.
Τέλος ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο η έγκριση της μελέτης του αντιπλημμυρικού έργου που αναμένεται να δώσει τέλος στον χρόνιο εφιάλτη των πλημμυρών, που απειλούν την περιοχή.

Στον Αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος της Ολυμπιάδας Πατέρας Χαράλαμπος παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ολυμπιάδας κ. Γιάννης Πετράκης, ο οποίος πρώτος είχε θέσει στον Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο την ανάγκη ανακαίνισης των δύο κτιρίων, οι σύμβουλοι του τοπικού διαμερίσματος Ολυμπιάδας Ραμιώτης Άγγελος, Κουθουρίδου Πολυξένη, Κανέλλης Γιώργος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Ενεχηλιδου, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Κεφάλας, Νίκος Αυγερινός, Αλέξης Αντωνίου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαμπράκης, καθώς και ο επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Ελληνικός Χρυσός» κ. Γιάννης Μαλεγκάνος.