Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση της κεντρικής οδού της Ολυμπιάδας



ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΜΕ 700.000€
Χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ για την πλήρη αναδιαμόρφωση της κεντρικής οδού «Γεωργιάδη Μιχαήλ» της Ολυμπιάδας από το σημείο που εφάπτεται με την Κεντρική Πλατεία της κοινότητας με κατεύθυνση προς τα Αρχαία Στάγειρα εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Αριστοτέλη!
 Η αναδιαμόρφωση έχει ως σκοπό την ενοποίηση και την ανασύνταξη του δημοσίου χώρου με ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα των ανοικτών χώρων της κοινότητας, δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.
 Το πλάτος του δρόμου θα αυξηθεί σε όλο το μήκος στα 6,00μ. Στα πεζοδρόμια ενισχύεται η απρόσκοπτη κίνηση ΑΜΕΑ, η επίστρωσή τους θα γίνει με πλάκες βοτσαλωτού, ενώ μικρές πλατείες ξεκούρασης που θα σχηματιστούν, θα επιστρωθούν με μάρμαρο και κυβόλιθο. Σε όλο το μήκος της ανάπλασης προβλέπεται η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED
 Η σχετική μελέτη προβλέπει επίσης την τοποθέτηση κάδων σε εσοχές με επιπρόσθετες δεντροφυτεύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Στα σημεία των διαβάσεων και όπου υπάρχει είσοδος για στάθμευση στις αυλές των σπιτιών, θα σχηματιστούν ομοιόμορφες ράμπες.
 Σε όλο το μήκος του δρόμου θα γίνει αφαίρεση της ασφάλτου, επίστρωση με ορθογωνισμένο γρανιτοκυβόλιθο γκρι και κυβόλιθο πορφυρίτη στις διαβάσεις πεζών. Θα γίνουν επίσης όλες οι απαραίτητες αποκαταστάσεις, προσαρμογές, μετατοπίσεις που θα προκύψουν κατά την κατασκευή της παρούσας μελέτης (φρεάτια αποχέτευσης, σχάρες ομβρίων κλπ)
 Το συγκεκριμένο έργο, ως τμήμα μιας συνολικότερης μελέτης που προβλέπει την ανάπλαση της κεντρικής οδού του οικισμού σε όλο το μήκος της, έρχεται να συμπληρώσει το ήδη χρηματοδοτημένο και εντός των ημερών δημοπρατούμενο έργο της ανάπλασης της πλατείας της Ολυμπιάδας.
 Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος τονίζει σχετικά:
 «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας από το πρόγραμμα LEADER και της κεντρικής οδού της Ολυμπιάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι μια ακόμα δέσμευσή μας που εισέρχεται στην τελική ευθεία υλοποίησης, με την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης, αλλάζοντας την εικόνα της σπουδαίας αυτής Κοινότητας .
 Ήδη σε 3.000.000 ευρώ φτάνει το ποσό που έχει ήδη εξασφαλίσει αυτή η διοίκηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε μια συλλογική επιτυχία που πιστοποιεί την εξαιρετική δουλειά των μελετητών, των συμβούλων και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αριστοτέλη.»