Ολυμπιάδα : Απογοητευτική εικόνα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου


Λίγες μόνον οι μέρες από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και ενώ σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, στην Ολυμπιάδα επικρατεί απογοητευτική κατάσταση λόγω των έργων ανάπλασης του χωριού που χρονίζουν στην κατασκευή τους,απελπιστικά πλέον.

Το χωριό, από τον Οκτώβριο και μετά παραμένει χωρισμένο στα δύο, καθώς η ανάπλαση μέρους  του κεντρικού δρόμου συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα έγκυρης αποπεράτωσης του.

Η καθημερινή εμφάνιση τριών εργαζόμενων που τοποθετούν τις πέτρες από γρανίτη στον κεντρικό δρόμο, είναι πράγματι ένα αποκαρδιωτικό θέαμα για όσους ελπίζουν στην έγκαιρη κατασκευή του.

Είναι ζήτημα αν έχει απόπερατωθεί το 10% του συνολικού έργου και αυτό όχι ολοκληρωτικά καθώς οι κυβόλιθοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί, παραμένουν χωρίς αρμολόγηση.

Στα πεζοδρόμια δε, δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μία πλάκα, η κάποιο φωτιστικό.

Σύμφωνα με τους πληροφορίες μας, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο ορίζει το πέρας των εργασιών μέσα στο φθινόπωρο του 2024, έτσι λοιπόν όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες θα συνεχίζονται με αργόσυρτους ρυθμούς καθ' όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, με ότι αυτός είναι συνεπάγεται για για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ολυμπιάδας.

Τρόπος για να διασχίσει κάποιος στο χωριό δεν υπάρχει και έτσι οδηγούνται οι πιθανοί επισκέπτες έξω από το χωριό και μακριά από αυτό.

Η όχληση από τον καθημερινό θόρυβο των εργασιών και την σκόνη σαφώς και θα είναι μεγάλη, μην επιτρέποντας σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν το καλοκαίρι, δυσφημώντας το όνομα του χωριού και απομακρύνοντας πιθανούς επισκέπτες.

Η αρμόδιοι του Δήμου Αριστοτέλη δεν δείχνουν να έχουν πάρει στα σοβαρά τις πιθανές αυτές δυσάρεστες επιπτώσεις, δείχνοντας μία τουλάχιστον ολιγωρία στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Η συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους του τοπικού συμβούλιο της Ολυμπιάδας δεν δείχνουν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Επίσης τα ουσιαστικά ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και σήμανσης στον έργων δημιουργούν επίσης μεγάλο πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι πραγματικά ανοχύρωτη σε κίνδυνο πιθανού ατυχήματος, καθώς οι πρόσβασης στα σπίτια της περιοχής είναι πρόβληματική, ιδίως για ηλικιωμένους και μητέρες με μικρά παιδιά.

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Ολυμπιάδας το οποίο έχει ήδη παραδοθεί από τον κατασκευαστή εργολάβο, δημιουργεί επίσης μεγάλα προβλήματα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση ώστε να τοποθετηθούν στήλες φωτισμού όπως προβλέπεται από την μελέτη, δεν μπορεί να λειτουργήσει το συντριβάνι στο κέντρο της πλατείας και οι πέργκολες και τα διακοσμητικά στοιχεία τα οποία θα γεμίσουν την πλατεία και θα τις δώσουν την τελική της εικόνα, δεν έχουν ακόμη παραληφθεί από τον Δήμο.

Έτσι λοιπόν τα βράδια οι σκοτεινή πλατεία αποτελεί παγίδα για όσους έχουν το θάρρος να περάσουν μέσα όπου αυτήν.

Η οιωνοί για την φετινή χρονιά σε όλη την Ελλάδα προβλέπονται πάρα πολύ καλοί όσον αφορά τον τουρισμό, η Ολυμπιάδα όμως ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των εμβληματικών έργων που έχουν ξεκινήσει, δεν δείχνει μέχρι στιγμής ικανή να προλάβει το τρένο της φετινής τουριστικής σεζόν, δημιουργώντας μία άσχημη παρακαταθήκη, καθώς η δυσφήμιση από τους φετινούς επισκέπτες του χωριού αναμένεται ιδιαίτερα έντονη, αν συνεχιστεί και παραμείνει η σημερινή τραγική κατάσταση.